Home Over migraine Soorten hoofdpijn

Over migraine | Soorten hoofdpijn

Soorten hoofdpijn

Soorten hoofdpijn

Je kunt last hebben van verschillende soorten hoofdpijn. Elk met hun eigen klachten, kenmerken en mogelijke behandelingen. Heb je te horen gekregen dat je met één van de onderstaande typen hoofdpijn te maken hebt? Of ben je op zoek naar informatie over alle verschillende soorten hoofdpijnklachten? Je ontdekt hier alles over migraine, spanningshoofdpijn, aangezichtspijn en clusterhoofdpijn. Maar ook voor informatie over hoofdpijn bij kinderen of dagelijks chronische hoofdpijn ben je hier aan het juiste adres.


Migraine

Migraine is meer dan alleen maar hoofdpijn. Migraine is een hersenaandoening. Een migraineaanval herken je aan sterk kloppende hoofdpijn, vooral bij de ogen, het voorhoofd en de slapen. Naast hoofdpijn kun je ook last hebben van andere klachten.

Lees meer


Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Spanningshoofdpijn komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De pijn is drukkend als een knellende band om het hoofd, of zeurend van karakter waarbij de nek en schouders vaak meedoen.

Lees meer


Aangezichtspijn

Aangezichtspijn is voelbaar in het gedeelte van het hoofd waar geen hoofdhaar groeit. Omdat er veel verschillende soorten aangezichtspijn zijn, is het stellen van de diagnose en het kiezen van de juiste behandeling niet makkelijk. De meest voorkomende vormen zijn acute aangezichtspijn en chronische aangezichtspijn, onder te verdelen in typische aangezichtspijn (trigeminusneuralgie) en atypische aangezichtspijn.

Lees meer


Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn is relatief zeldzaam, maar buitengewoon hevig. De hoofdpijn komt in aanvallen aan één kant van het hoofd rond het oog. Er zijn meer mannen dan vrouwen met clusterhoofdpijn. Meestal treden de eerste aanvallen van clusterhoofdpijn op tussen het 20ste en 40ste levensjaar.

Lees meer


Hoofdpijn bij kinderen

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd - vanaf 6 jaar - ernstige hoofdpijnklachten krijgen. Van ongeveer 200.000 kinderen is bekend dat zij last hebben van migraine.1 De meeste kinderen of tieners met migraine hebben goed te herkennen verschijnselen. Vaak staat misselijkheid en braken voorop.

Lees meer


Chronische dagelijkse hoofdpijn

Chronische dagelijkse hoofdpijn is lastig aan te pakken. Maar met de juiste behandeling kan het zijn dat je straks (bijna) geen last meer hebt van hoofdpijn. Over het algemeen zoek je samen met jouw huisarts ongeveer een half jaar naar de oplossing voor je chronisch dagelijkse hoofdpijn.

Lees meer


Medicatie-afhankelijke hoofdpijn (MOH)

De term medicatie-afhankelijke hoofdpijn of ook wel medicatieovergebruikshoofdpijn (MOH) zegt het al, dit is een hoofdpijn die kan ontstaan door overmatig gebruik van pijnstillers en/of hoofdpijnmedicatie.1

Lees meer


Oogmigraine

Oogmigraine, ook wel ocularie migraine genoemd, is een vorm van migraine, waarbij je tijdelijk minder goed ziet. Het kan een voorbode zijn van een gewone migraineaanval, maar dat hoeft niet.

Lees meer

Gerelateerde items

Wellicht ook interessant voor jou

Roos Schlikker: “Neurologen willen dat je langskomt”
Wat is migraine?
In gesprek met je zorgverlener | De voorbereiding

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2023 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland