Home Leven met migraine Kinderwens en gezinsplanning met migraine

Leven met migraine | Gezin en partner

Kinderwens en gezinsplanning met migraine

Kinderwens en gezinsplanning met migraine

De kans om zwanger te worden is voor jou met migraineklachten even groot als voor vrouwen zonder migraine. Maar waarschijnlijk stel jij jezelf meer vragen dan toekomstige moeders die geen last hebben van migraine. Zeker omdat de impact op het dagelijks leven van zowel een zwangerschap als migraine groot is. Verergert migraine tijdens de zwangerschap? Kun je medicatie blijven nemen? We geven antwoord op een aantal veelgestelde vragen.


Migraine tijdens je zwangerschap

Goed nieuws! Bij sommige vrouwen vermindert de migraine in vooral het tweede en derde trimester van de zwangerschap of blijft het zelfs helemaal weg.1 Vertel je arts op tijd over je zwangerschap(swens) zodat jullie samen kunnen bespreken wat dit betekent voor je migrainebehandeling. Zeker wanneer je medicijnen slikt is dit belangrijk. Dit kan namelijk een risico zijn voor je ongeboren kindje. Overleg met je arts welke medicijnen je kunt nemen.


Borstvoeding en migrainemedicijnen

Sommige werkzame stoffen in medicijnen worden via borstvoeding van jou op je baby overgedragen. Bespreek met je arts of en wanneer je welke medicijnen mag gebruiken als je borstvoeding geeft of gaat geven.


Maak gebruik van je eigen ervaring

Je eerdere migraineaanvallen kunnen je helpen tijdens je zwangerschap. Houd in een migrainedagboek naast de duur en de hevigheid van een aanval, ook de niet-medicamenteuze maatregelen bij die je hebben geholpen. Wie weet heb je daar tijdens je zwangerschap profijt van!


Referenties
1. Goadsby et al. Migraine in pregnancy. BMJ. 2008 Jun 28; 336(7659): 1502–1504. doi: 10.1136/bmj.39559.675891.AD

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2023 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland