Home Leven met migraine Goede voornemens: hoe houd je ze vol

Leven met migraine | Gezondheid en psyche

Goede voornemens: hoe houd je ze vol

Goede voornemens: hoe houd je ze vol

Het nieuwe jaar is alweer enige tijd begonnen! Een nieuw jaar, vol nieuwe kansen en mogelijkheden. En natuurlijk ook voor veranderingen. Sommigen zweren erbij, anderen beginnen er liever niet aan. Maar een nieuw jaar komt altijd met nieuwe, goede voornemens. Heb jij je ze al op een rijtje gezet? En heb je ook rekening gehouden met je migraine? We helpen je met voornemens die goed zijn voor jou en je migraine en geven je tips hoe je deze volhoudt.


Wat vind je nou écht belangrijk?

Afgelopen jaren hebben we meer dan ooit keuzes moeten maken. Met wie ga je dat stukje wandelen op woensdag? Wie nodig je uit om bij je te komen eten? Werk je liever op kantoor of vanuit huis? Vragen die je jezelf in een andere situatie misschien minder snel zou stellen. Maar doordat we deze keuzes hebben moeten maken, zijn we veel over onszelf te weten gekomen. En over onze migraine triggers en patronen. Ga je dus aan de slag met je goede voornemens? Stel jezelf dan de vraag wat je echt belangrijk vindt voor het komende jaar. En houd hierbij jouw migraine in het achterhoofd.


Start met schrappen

Je lijst is af, je voornemens staan op papier. Ben je tevreden? Of denk je nu eerder ‘dit gaat me nooit allemaal lukken’? Wanneer je te maken hebt met migraine, betekent dit dat je af en toe keuzes moet maken. Zo ook met je goede voornemens. Probeer de minder belangrijke voornemens weg te strepen als dit kan. Het zal je leven met migraine namelijk goed doen. Probeer niet teveel eisen aan jezelf te stellen en doe aanpassingen waar dat mogelijk is.


Zorg voor zelfzorg

Migraine komt in verschillende vormen en maten. De een voelt heftige aanvallen, de hele dag door. De ander voelt het in mindere intensiteit of mindere regelmaat. Hoe jouw migraine er ook uitziet, prettig is het nooit. Daarom is het belangrijk om goed voor je fysieke en mentale gezondheid te zorgen. Je kunt jouw migraine aanvallen proberen te verminderen door voldoende water te drinken, rust te nemen en gezond te eten. En, wanneer dit mogelijk is, te sporten of te starten met ontspanningsoefeningen. Helpt dit voor jou? Neem het dan mee op je lijstje.


Breng je migraine in kaart

Weet je nog niet zo goed wat triggers voor jouw migraine zijn of wanneer jouw migraine opspeelt? Dan is het een mooi voornemen het komende jaar om dit in kaart te brengen. Dit kan bijvoorbeeld met een migrainedagboek. Zo weet je precies wat je komend jaar kunt doen om jouw migraine te beperken. 


Houd vol!

Natuurlijk is het heel prettig wanneer je een lijstje met goede voornemens hebt, maar nu is het nog zaak om ze vol te houden. En hier wordt het vaak lastig. We geven je een aantal tips om ze dit jaar toch vol te houden:


  • Bespreek je voornemens met iemand. Zo kan diegene je ondersteunen en kun je jezelf aansporen het ook langer vol te houden.
  • Maak het behapbaar. Begin niet met de allergrootste, levensveranderende voornemens, maar zet kleine stapjes en werk toe naar een groter geheel.
  • Maak het waardevol. Kies voor voornemens die ook echt iets voor je betekenen.
  • Breng de voortgang in kaart. Zo zie je ook het bewijs van al je harde werk gedurende het jaar terug.
  • En natuurlijk: beloon jezelf. Heb je iets bereikt? Dan mag je daar jezelf ook voor belonen. Dus koop iets nieuws, trakteer jezelf op iets lekkers. Je bent goed bezig!


Vol goede moed het nieuwe jaar in

Tijd om zelf aan de slag te gaan. Met deze handige tips kun jij je goede voornemens opstellen, ook als je te maken hebt met migraine. En ze natuurlijk volhouden! En zijn goede voornemens niet helemaal jouw ding? Ook dan kun je het doel om goed voor jezelf te zorgen stellen voor het komende jaar.


Wij wensen je in ieder geval veel moois voor dit nieuwe jaar.

Wellicht ook interessant voor jou

Migrainetips voor elke dag
Omgaan met stress
Waarom ik door migraine ben afgestapt van ‘to-dolijstjes’

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2023 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland