Home #indeaanval migraine mentale gezondheid

#indeaanval | Migraine & Mentale gezondheid

Migraine & Mentale gezondheid

Migraine & Mentale gezondheid

Invloed van mentale gezondheid op migraine

In de tweede aflevering van #indeaanval gaan we in gesprek met Neuroloog i.o. Wardell Amerika, Evy Gruyaert en ervaringsdeskundige en coach Cyrina Osefius en praten we over de invloed van mentale gezondheid op migraine. Is een goede mentale gezondheid de sleutel tot minder migraine? En hoe kun je het beste omgaan met stressvolle situaties? Hoe kun je de regie over je migraine in eigen handen nemen?
In deze aflevering wordt gerefereerd aan de volgende aanvullende informatie:In deze aflevering wordt gerefereerd aan de volgende aanvullende informatie:


Over #indeaanval

Tijdens de uitzendingen van #indeaanval gaan we op zoek naar waarheden, feiten en fabels over migraine. We gaan in gesprek met kenners en specialisten over statements, stigma's en aannames.


De Sprekers

Foto van Tom van 't Hek

Tom van 't Hek

Moderator

“Vanuit mijn achtergrond als huisarts weet ik hoe bepalend migraine kan zijn in het dagelijkse leven. Daarom bied ik mensen met migraine in deze videoserie graag de ruimte om ervaringen te delen en tips uit te wisselen.”

Foto van Evy Gruyaerts

Evy Gruyaerts

Tafeldame en ervaringsdeskundige

“Ik weet uit eigen ervaring dat je als migrainepatiënt tegen veel vooroordelen aan loopt en vaak schuldgevoel ervaart privé en professioneel. Ik deel graag mijn ervaring en tips hoe hiermee om te gaan.” 

Foto van Wardell Amerika MD

Wardell Amerika MD

Neuroloog in opleiding, oprichter Pacea

“Leefstijl kan van grote invloed zijn op de hoeveelheid en ernst van migraineaanvallen. Maar wat is een gezonde leefstijl bij migraine? Vanuit mijn expertise bespreek ik dit onderwerp.”

Foto van Cyrina Osefius

Cyrina Osefius

Ervaringsdeskundige en coach

"Vanaf mijn pubertijd heb ik migraine en de nodige zaken uitgeprobeerd om er zo goed mogelijk mee te leven. Daarnaast weet ik als coach dat acceptatie ook hierbij een heel belangrijk punt is."

Wil je niks missen van Care4migraine?

Laat dan hier je e-mailadres achter en ontvang interessante informatie over (leven met) migraine en Care4migraine events.

* Verplichte velden

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2023 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland