Home #indeaanval migraine beweging

#indeaanval | Migraine & Beweging

Migraine & Beweging

Migraine & Beweging

Kunnen migrainepatiënten wel intensief sporten?

In de derde aflevering van #indeaanval praten we over beweging. Met neuroloog i.o. Wardell Amerika, Evy Gruyaert (ontwikkelde diverse sport-app's) en ervaringsdeskundige Angelique Feijen-Sengers bespreken we of sporten en migraine eigenlijk wel samengaat. Kunnen migrainepatiënten wel intensief sporten? Of draagt beweging er juist aan bij om migraine onder controle te houden?
In deze aflevering wordt gerefereerd aan de volgende aanvullende informatie:


Wat anderen ook interessant vinden in dit thema:


Over #indeaanval

Tijdens de uitzendingen van #indeaanval gaan we op zoek naar waarheden, feiten en fabels over migraine. We gaan in gesprek met kenners en specialisten over statements, stigma's en aannames.


De Sprekers

Foto van Tom van 't Hek

Tom van 't Hek

Moderator

“Vanuit mijn achtergrond als huisarts weet ik hoe bepalend migraine kan zijn in het dagelijkse leven. Daarom bied ik mensen met migraine in deze videoserie graag de ruimte om ervaringen te delen en tips uit te wisselen.”

Foto van Evy Gruyaerts

Evy Gruyaerts

Tafeldame en ervaringsdeskundige

“Ik weet uit eigen ervaring dat je als migrainepatiënt tegen veel vooroordelen aan loopt en vaak schuldgevoel ervaart privé en professioneel. Ik deel graag mijn ervaring en tips hoe hiermee om te gaan.” 

Foto van Wardell Amerika MD

Wardell Amerika MD

Neuroloog in opleiding, oprichter Pacea

“Leefstijl kan van grote invloed zijn op de hoeveelheid en ernst van migraineaanvallen. Maar wat is een gezonde leefstijl bij migraine? Vanuit mijn expertise bespreek ik dit onderwerp.”

Foto van Angelique Feijen-Sengers

Angelique Feijen-Sengers

Ervaringsdeskundige

“Migraine is voor iedereen anders en wordt door iedereen anders beleefd, daarom is het ook voor je omgeving lastig om hier mee om te gaan. Zelf heb ik van jongs af aan te maken met migraineaanvallen en ik deel graag mijn ervaringen hoe ik hier mee om ga."

Wil je niks missen van Care4migraine?

Laat dan hier je e-mailadres achter en ontvang interessante informatie over (leven met) migraine en Care4migraine events.

* Verplichte velden

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2023 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland