Home Ervaringsverhalen terugblikken en vooruitkijken

Ervaringsverhalen

Blog voor mensen met migraine - Terugblikken en vooruitkijken

Terugblikken en vooruitkijken

Auteur: Jaime - Leestijd 4 minuten

Vorig jaar was voor mij een jaar met veel hoogte- en dieptepunten. Er zijn zoveel onverwachte dingen gebeurd, maar over het geheel genomen was het een fantastisch jaar. Met migraine weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Soms navigeer je met moeite door het leven, maar ik heb afgelopen jaar ook mooie momenten meegemaakt. Het begin van 2021  bracht  hardnekkige migraine met zich mee, en maanden later was de pijn nog steeds niet verdwenen. In tijden als deze probeerde ik stil te staan bij de positieve ervaringen die ik door migraine heb opgedaan en probeer ik vooruit te kijken naar betere tijden.


Het delen van mijn verhaal

Ik werd dit jaar gevraagd om mijn verhaal te delen op een evenement over hoofdpijn. Op de dag van het evenement werd ik wakker met een zware migraineaanval en ik had geen idee hoe ik de dag zou moeten doorkomen, maar ik heb het toch gedaan.


Ik moest gedurende de dag meerdere keren heen en weer lopen, soms met maar een paar minuten speling om op de plekken te komen waar ik nodig was. Het was vermoeiend, maar het voelde goed om mijn ervaringen te delen.


Mijn verhaal vertellen en deel uitmaken van iets dat groter was dan ikzelf of mijn pijn, was een enorme bron van kracht die me hielp de dag door te komen. Ik voelde me energiek, ondanks de pijn, en ik denk vaak terug aan die twee dagen als ik wat extra motivatie nodig heb.


Een overweldigende tijd

Afgelopen jaar kreeg ik een van mijn allereerste paniekaanvallen. Ik moest midden in een trainingssessie vertrekken en mijn moeder bellen. Ik was zo overweldigd door alles wat ik op dat moment deed. Ik had mijn eigen leven om mee te dealen, mijn kinderen, huwelijk, huisdieren en chronische migraine. Het voelde allemaal iets te veel.


Gelukkig was mijn zus Katie (die ook migraine heeft) er om me er doorheen te helpen. Vrienden hebben die "het snappen" maakt het een stuk minder beangstigend. Ik heb geleerd dat ik tegen sommige dingen nee moest beginnen te zeggen. Hoewel ik voor zelfzorg pleit, deed ik het zelf niet zo goed.


Wetend dat ik ondersteuning achter me heb, is een geweldig en motiverend gevoel. Deze mensen begrijpen wat ik doormaak, en ze bieden medeleven, empathie en erkenning. Ze helpen me door de moeilijkste tijden heen met bemoedigende sms'jes en telefoontjes. Ik heb een geweldige familie die er voor me is, wat er ook gebeurt, en dat is een heerlijk gevoel.


Hoop voor het komende jaar

De rest van de zomer heb ik het rustig aan gedaan. Tussen juni en september kreeg ik steeds vaker zware migraineaanvallen. In augustus begon ik met een nieuwe behandeling. Ik was optimistisch, maar helaas werd mijn migraine erger. Vandaag de dag heb ik nog steeds last van hardnekkige migraine, en ondanks al mijn inspanningen ben ik er niet in geslaagd verlichting te vinden. Ik heb dagelijks pijn, maar ik ben nog steeds optimistisch over de mogelijkheden die ik dit jaar kan nastreven.


In de tussentijd zal ik voor mezelf en anderen blijven opkomen en hoop ik in 2022 betere, blijvende pijnverlichting te vinden. Dingen worden vaak moeilijk en gaan niet zoals gepland, maar ik heb hoop voor mezelf en iedereen met migraine.


 

De volledige naam van Jaime is bekend bij de redactie.

Wellicht ook interessant voor jou

Migraine en mentaal gezond
Migraine en schuldgevoel - in gesprek met psycholoog en coach Yvonne Prins
#indeaanval | Migraine & Mentale gezondheid – feiten en fabels

Deel artikel:

MIG-NL-NP-00038

© Copyright 2022 Contact / Privacy / Cookie kennisgeving / Algemene voorwaarden

Teva Nederland